ZONDAG 29 JULI – GERSTENAT! BIERFESTIVAL

Op zondag 29 juli 2018 kun je weer biertjes gaan proeven op de Markt in Valkenswaard! Van 12.00 uur tot 19.00 uur vindt Gerstenat! Bierfestival plaats. Negentien nationale en internationale brouwerijen presenteren hun bieren op het bierfestival wat inmiddels bekend staat om de gezellige sfeer. Daarnaast zorgt de Biergondiër met twee unieke activiteiten, Bierstachelen en Silent Beertasting, voor nog meer bierbeleving.

Tussen de brouwerijen zitten trouwe ‘vrienden van Gerstenat!’ maar ook een aantal hele leuke nieuwkomers. Het bierfestival verwelkomt naast brouwerijen uit de regio, ook brouwers uit Leeuwarden, Amsterdam en Kortrijk.

Bierstachelen
Het stachelen van bier is in Duitsland ontstaan toen de plaatselijke smid na een dag hard werken wel toe was aan een lekker biertje. Door de hete ‘bierstachel’ een aantal seconden in het bier te dompelen worden de suikers omgezet in karamel en verwarmd met name de schuimkraag zodat je eerste slok als een warme kus voelt!

Silent Beertasting
De Biergondiër gaat een aantal exclusieve proefsessies verzorgen voor een selectief publiek. In een korte lezing wordt toegewerkt naar een bier/food pairing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoofdtelefoons die je ook wel ziet bij een ‘silent disco’.